Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay
Beschrijving

 

Maak het jezelf makkelijk met de vernieuwde Accu-Chek Instant. Deze bloedglucosemeter is snel, gemakkelijk in gebruik en zeer nauwkeurig. Met de vernieuwde kenmerken past de Accu-Chek Instant nog beter bij de wensen van jouw patiënten. Door naar onze gebruikers te luisteren hebben wij de Accu-Chek Instant verbeterd waardoor hij zeer goed past in het leven van elke type patiënt.

Wil je gratis kennis maken met de Accu-Chek Instant bloedglucosemeter? Vul dan het aanvraagformulier in en ontvang de meters op de praktijk. Je kunt de Accu-Chek Instant teststrips via alle gebruikelijke leveranciers bestellen en worden zoals alle Accu-Chek teststrips, vergoed door alle zorgverzekeraars. 

De nieuwe kenmerken van de Accu-Chek Instant

 

Makkelijk in gebruik

Zodra de teststrip in de meter gestoken wordt kan de patiënt direct beginnen meten. De 2 knoppen aan de rechterkant maken het makkelijk om door de testresultaten te navigeren. Zo kan er met de bovenste knop terug gekeken worden naar de vorige metingen, maar de meter geeft ook de gemiddelde metingen weer van 7, 14, 30 en 90 dagen. Daarnaast werd er een tweede knop toegevoegd waarmee de patiënt de tijd en datum op de meter kan aanpassen. 

 

 

Verwijder de teststrip zonder deze aan te raken

De vernieuwde Accu-Chek Instant beschikt over een teststrip uitwerpmechanisme. Die verwijdert eenvoudig en met één druk op de knop de teststrip uit de meter op een hygiënische en simpele manier.

 

Zichtbare ondersteuning

De kleuren op de meter tonen onmiddellijk of de gemeten waarde binnen het persoonlijke streefwaardebereik ligt.

Blauw: boven streefwaardebereik
Groen: binnen streefwaardebereik
Rood: onder streefwaardebereik

Met behulp van de diabetesmangementsoftware, kun je de schaal aanpassen naar de  persoonlijke behandeldoelstellingen van de patiënt.

Eenvoudig bloed aanbrengen

De Accu-Chek Instant heeft bijzondere teststrips met een extra brede applicatiezone. Zo kan de patiënt een kleine bloeddruppel aanbrengen op de gehele breedte van de strip. Het aanbrengoppervlak is hierdoor groter dan van andere strips op de markt. Dit maakt de bloed absorptie eenvoudiger.

Overtreft de strengste nauwkeurigheidseisen op de markt

De Accu-Chek Instant overtreft de strengste nauwkeurigheidseisen van de ISO 15197:2013 / ISO 15197:2015.1,2

Dit geeft vertrouwen dat de dagelijkse therapie gebaseerd is op betrouwbare meetgegevens.3

De Accu-Chek Instant verbinden aan de mySugr app

Het is mogelijk, als de patiënt dit wenst, om de Accu-Chek Instant te verbinden met de mySugr app. De mySugr app is de meest gebruikte diabetes app ter wereld en wordt zeer gewaardeerd door gebruikers. Wanneer de meter verbonden is met de mySugr app via bluetooth worden de meetgegevens automatisch opgeslagen in de app. Hierdoor hoeft de patiënt geen handmatig dagboekje meer bij te houden en kunnen de gegevens gemakkelijk per e-mail met jou als zorgverlener gedeeld worden. Daarnaast krijgt de patiënt de beschikking over de gratis gecertificeerde boluscalculator. Bij de aanschaf van een Accu-Chek Instant krijg je de pro-versie van de mySugr app er gratis bij! Kijk op: https://mysugr.com/apps/pro/

 

 

Breitenbeck N, et al. Accuracy Assessment of a Blood Glucose Monitoring System for Self-Testing with Three Test Strip Lots Following ISO 15197:2013/EN ISO 15197:2015. Journal of Diabetes Science and Technology 2017, Vol. 11(4) 854–855

Gebruiksaanwijzing van de Accu-Chek Instant teststrips

ISO 15197:2013/EN ISO 15197:2015 In vitro diagnostische testsystemen - Eisen voor bloedglucosecontrolesystemen voor zelftesten bij de behandeling van diabetes mellitus

 

 

Bewaarcondities voor de meter:

Temperatuur: -25 tot 70°C

Geheugencapaciteit:

De meter slaat automatisch 720 bloedglucoseresultaten op in het geheugen. Op de meter kun je terugkijken naar deze bloedglucoseresultaten en de gemiddelden van 7,14, 30 en 90 dagen.

Automatisch uitzetten:

90 seconden nadat een meting werd uitgevoerd, 15 seconden nadat een teststrip werd verwijderd of 5 seconden na het laatste meetresultaat.

Gewicht:

Ca. 40 gram (met batterijen)

Interfaces:

USB: micro-B connector; Bluetooth®; Continua Certified® naar een Continua Certified manager