ACCU-CHEK Solo
Ontdek
de nieuwe micropomp
ACCU-CHEK Solo
Waarom
kiezen voor Accu-Chek Solo?

De Accu-Chek Solo pomp heeft een modulair ontwerp en bestaat uit: een canule, een pomphouder, een reservoir van 200 insuline-eenheden en een pompbasis, in tegenstelling tot andere pompen die uit één stuk bestaan. De basis gaat 180 dagen mee, de canule en pomphouder drie dagen en het insuline reservoir tot 4 dagen. Hierdoor kunnen componenten eenvoudig vervangen worden zonder dat patiënten het hele systeem hoeven weg te gooien.

Met al deze unieke kenmerken kan de Accu-Chek Solo pomp helpen om verschillende barrières van conventionele insulinepompen te overwinnen, zodat meer mensen met diabetes kunnen profiteren van de voordelen van insulinepomptherapie.

Belangrijkste redenen waarom mensen stoppen met insulinepomptherapie1

83,4%

De slang komt los tijdens lichamelijke activiteit

73,7%

De pomp is vervelend tijdens het sporten

72,3%

Het meedragen van een pomp

70%

Het inbrengen van een canule is vervelender dan een injectie

1 Seereiner S, Neeser K, Weber C, Schreiber K, Habacher W, Rakovac I, et al. Attitudes towards insulin pump therapy among adolescents and young people. Diabetes Technol Ther. 2010; 12(1):89–94.
Uit welke elementen
bestaat het systeem?
CANULE EN POMPHOUDER
1
CANULE EN POMPHOUDER

De canule en pomphouder worden rechtstreeks geplaatst op het lichaam (zonder slang). Dit gaat tot drie dagen mee.
Er zijn twee verschillende canulelengtes (6 en 9 mm) om aan te passen aan verschillende soorten mensen.

Reservoir
2
Reservoir

Het transparante reservoir laat uw gebruikers toe om het niveau van de insuline te zien en luchtbellen op te merken tijdens het vullen.
Reservoir met een capaciteit tot 200 eenheden aan U100 insuline gaat gemiddeld 4 dagen mee.

Pompbasis
3
Pompbasis

Pompbasis van hoge kwaliteit gaat tot 6 maanden mee. Geïntegreerde snelle bolusknoppen kunnen gepersonaliseerd worden in verhogingen van 0,2 - 2,0 eenheden per indrukking. Zo kan je bolussen toedienen met of zonder de diabetesmanager.

Alles-in-één Diabetesmanager
4
Alles-in-één Diabetesmanager

De Accu-Chek Solo diabetesmanager geeft volledige controle aan de gebruiker. Het is een all-in-one oplossing: afstandbediening van de pomp, bloedglucosemeter en bolusadvies. Het geeft ook informatie weer in de vorm van grafieken voor het eigen diabetesbeheer. Open boluscalculator, laat het toe om handmatig een waarde in te voeren zodat je een bolusadvies krijgt.

Belangrijkste
kenmerken
1
Geen slang

Alle voordelen van een insulinepomp in een slangloze pomp. De pomp wordt rechtstreeks op het lichaam van de gebruiker aangesloten.

2
Klein en discreet

Bovendien helpt het transparante reservoir je om luchtbellen te detecteren tijdens het vulproces zodat het risico op gemiste insulinedosissen wordt geminimaliseerd.

3
Modulair ontwerp

De Accu-Chek Solo pomp heeft een modulair ontwerp en bestaat uit: een canule, een pomphouder, een reservoir van 200 insuline-eenheden en een pompbasis, in tegenstelling tot andere pompen die uit één stuk bestaan. De basis gaat 180 dagen mee, de canule en pomphouder drie dagen en de het insuline reservoir tot 4 dagen. Hierdoor kunnen componenten eenvoudig vervangen worden zonder dat patiënten het hele systeem hoeven weg te gooien.

4
Snelle bolusknoppen

Indien gebruikers de diabetesmanager niet bij zich hebben, kunnen zij gewoon de snelle bolusknoppen aan de zijkant van de pomp gebruiken om de bolusinsuline toe te dienen. Via de bolusknoppen kan je de bolus doseren en bevestigen. Bij de correcte insulinedosering, druk je beide snelle-bolustoetsen opnieuw in om de bolus toe te dienen. De pomp zal de start van de bolustoediening bevestigen met een geluid.

5
Diabetesmanager

Alles-in-één diabetesmanager met geïntegreerde open boluscalculator. Klinisch bewezen algoritme helpt individuele behandelingsdoelen te verbeteren. Het is mogelijk om de met een andere bloedglucosemeter gemeten bloedglucosewaarde en de koolhydraathoeveelheid die worden gegeten, in te voeren om een bolusadvies te krijgen.

Voordelen
Solo
flexibiliteit

De Accu-Chek Solo pomp bestaat uit drie onderdelen waardoor je afzonderlijke onderdelen kunt vervangen en niet de hele pomp. Mensen met een hogere insulinebehoefte hoeven bijvoorbeeld alleen het lege reservoir te vervangen. Dit leidt tot minder insulineverspilling, plus de mogelijkheid om de pomp op elk moment te verwijderen, vervangen of herplaatsen.

Solo
Controle

De Accu-Chek Solo diabetesmanager geeft de gebruiker volledige controle. Het is een all-in-one oplossing: afstandsbediening van de pomp, bloedglucosemeter, dagboek en bolusadvies. De informatie wordt weergegeven in gemakkelijk te begrijpen grafieken en diagrammen voor een beter diabetesbeheer.

Solo
betrouw- baarheid

Veel mensen met diabetes vertrouwen vaak op schattingen bij het bepalen van hun maaltijd insulinebolus voor de maaltijd, wat kan leiden tot een onjuiste insulinedosering (2-4). Bovendien is aangetoond dat bolusdosissen vaak verkeerd worden berekend5, en dat gebruik van de automatische boluscalculator gepaard gaat met een betere glykemische controle6.

2 Bode BW, Sabbah HT, et al. Diabetes management in the new millennium using insulin pump therapy. Diabetes/Metabolism Research and Reviews. 2002;18 Suppl 1:S14-S20.

3 Jones SM, Quarry JL, et al. Optimal insulin pump dosing and postprandial glycemia following a pizza meal using the continuous glucose monitoring system. Diabetes Technology & Therapeutics. 2005;7(2):233-240.

4 Klupa T, Malecki M, et al. Clinical usefulness of a bolus calculator in maintaining normoglycaemia in active professional patients with type 1 diabetes treated with continuous subcutaneous insulin infusion. Journal of International Medical Research. 2008; 36(5):1112-1116.

5 Glaser NS, Iden SB, et al. Benefits of an insulin dosage calculation device for adolescents with type 1 diabetes mellitus. Journal of Pediatric Endocrinology and Metabolism. 2004; 17(12):1641-1651.

6 Ziegler R, Rees C, et al. Frequent use of an automated bolus advisor improves glycemic control in pediatric patients treated with insulin pump therapy: results of the Bolus Advisor Benefit Evaluation (BABE) study. Pediatr Diabetes. 2016 Aug; 17(5):311-318.

Vrijblijvend en gratis info aanvragen?
NAUWKEURIGHEIDSANALYSE
VAN DE INSULINETOEDIENING

De pomp heeft aangetoond zeer nauwkeurig insuline te kunnen toedienen7.

Accu-Chek® Solo micropump
Accu-Chek® Solo
pomp
Omnipod® Insulin Management system
Omnipod® Insuline
Management systeem
A6 Touchcare® pump
A6 Touchcare®
pomp*
  • 0 to +/- 20% afwijking
  • +/- 20 to 50% afwijking
  • +/- 50 to 80% afwijking

De Accu-Chek Solo liet een hogere nauwkeurigheid zien bij het toedienen van kleine dosis bolussen dan de andere twee pompen. Dit is vooral van belang bij kinderen waarbij nauwkeurigheid bij het afgeven van kleine dosis extra belangrijk is.

7. Ziegler R, Waldenmaier D, Mende J, Haug C, Freckmann G. Insulin Delivery with Patch Pumps: Bolus Accuracy. Poster gepresenteerd op het congres Advanced Technologies and Treatments for Diabetes. Madrid 2020.


* niet beschikbaar op de NL markt

Studie
Eerste resultaten van de
PRO SOLO studie

Vergelijking van de Accu-Chek Solo pomp versus MDI en de Omnipod patchpomp

  • Uiteindelijk hebben 16 patiënten de studie verlaten (7 ACS, 3MDI en 6 IO).
  • De overige 165 patiënten werden verdeeld in 55 ACS, 58 MDI en 52 IO.
  • De DTQ-scores op 6 maanden tussen ACS vs. MDI waren 104,4 en 94,5, statistisch significant verschil (p<0,01).
  • Bovendien verbeterde het HbA1c significant voor ACS- vs. MDI-gebruikers: -0,1% vs 0,25%, p<0,01.
  • Er werden geen verschillen in DTQ en HbA1c scores waargenomen tussen Accu-Chek Solo en Omnipod.

Freckmann G, Kamecke U, Waldenmaier D, Haug C, Ziegler R. Occlusion Detection Time in Insulin Pumps at Two Different Basal Rates. J Diabetes Sci Technol. 2018;12 (3):608-613.

Hoe werkt
het?

Aan de hand van onze didactische video's kunt u heel gemakkelijk begrijpen hoe pompen werken.

Bekijk de videos
Wenst u meer
informatie?
Vraag meer info

DUURZAME SAMENWERKING

Het is onze missie om mensen met diabetes te helpen om minder aan hun diabetes en bijbehorende routines te denken en hen te ontzorgen. Je kiest niet enkel een insulinepomp maar ook de daarbijhorende en vertouwde ondersteuning. Wil jij, samen met ons, ook een bijdrage leveren aan een duurzamere wereld? Dan kan jij voortaan onze informatie digitaal ontvangen.

Klik hier